The world is my playground

-Apa kata kau cuba? :)

"Alah, Accountancy senang. Bolehlah..."

Lontaran suaranya perlahan. Sayup-sayup dari dalam telefon, tapi dengan nada yang agak tak berpuas hati. Aku cuma mampu balas ayat tu dengan:

"Ha'ah. Kalau kita ada usaha, benda susah pun boleh jadi senang kan."

Makna disebalik ayat yang dia katakan tu, aku faham. Sangat mengerti. Sedia maklum, semalam dapat result. Dia call aku tanya macam mana, aku jawab. Lantas, itu yang aku dapat lepas aku jawab soalan dia. "Accountancy senang. Bolehlah.."

Memang, memang Accountancy ni senang sampaikan budak tak pandai macam aku pun boleh score. Kan? Itu maksud kau? Yeah, terima kasih banyak kawan. Your 'inspiring words' were much appreciated by me. Tapi kau tahu tak yang aku usaha separuh mati untuk itu? Sampaikan aku demam panas selama 4 hari lepas final exam. Apa yang aku usahakan, dengan izin Allah, aku dapat. Alhamdulillah.

Kau kata Accountancy senang, kau pernah buat ke? Tak, kan? So, how could you jump into a conclusion that Accountancy is easy? Tak ada benda yang senang pun dalam hidup ni, tapi benda susah boleh jadi senang kalau kita usaha terus menerus diiringi doa yang tak putus-putus. Betul?

I don't mean to sound 'berlagak' ke apa, tapi bila kau kata Accountancy senang, apa kata kau cuba? Tengok mampu tak capai apa yang aku capai :)

Semoga berjaya! :)